FAQ – Angajatori – Cum evaluezi candidatii recomandati de noi?

SINERTEQ-Angajatori

Cum evaluezi candidatii recomandati de noi?

Noi iti recomandam cei mai buni candidati, trimitandu-ti Profilele Candidat (vezi Resurse) impreuna cu Curriculum Vitae si eventual alte documente relevante ale candidatului. Foloseste propriile tale proceduri, nu avem cerinte speciale. Pentru o evaluare consistenta, te sfatuim sa ai in vedere urmatoarele:

  • NU comite “pacatul capital” – sa angajezi oameni competenti, dar nefiind motivati sa indeplineasca toate cerintele postului. Verifica motivatia candidatului pentru fiecare aspect cheie.
  • Supune candidatii la acelasi set de intrebari de baza – Pune intrebari specifice, cu accent pe rezolvarea unei situatii. Evita pe cat posibil intrebarile cu caracter teoretic.
  • Concentreaza-te asupra faptelor – Pune intrebari ce solicita candidatul sa foloseasca experienta curenta sau anterioara, pentru a te edifica asupra competentei in raport cu o anume cerinta.
  • NU supraevalua abilitatile de prezentare sau propria intuitie – E nevoie de mai mult timp, abilitate si atentie pentru a decide daca persoana respectiva este compatibila cu pozitia vacanta.
  • NU decide asupra competentei globale doar prin prisma unui set restrans de abilitati tehnice – O asemenea abordare ignora motivatia, capacitatile de planficare, organizare si conducere, precum si compatibilitatea cu cultura ta organizationala.

Cum negociezi cu candidatii selectati?

Inchide Consultanta gratuita