FAQ – Angajatori – Cum negociezi cu candidatii selectati?

SINERTEQ-Angajatori

Cum negociezi cu candidatii selectati?

Iti impartasim cateva recomandari pe baza experientei noastre:

  • Implica total managerul angajator – Acesta trebuie sa fie antrenat pe deplin in angajarea specialistilor de top, de la definirea postului vacant pana la negocierea ofertei.
  • NU te grabi – Recrutarea este mai mult „cumparare” decat „vanzare”. Daca “te vinzi” prea repede, te opresti din evaluare. Daca oferta ta este atractiva, candidatii iti vor permite “sa-i cumperi” in intentia de a-ti demonstra calificarea lor.
  • NU grabi candidatul – Acceptarea ofertei tale este o decizie strategica motivata de oportunitate, nu una tactica bazata pe compensatie.
  • Ofera suficienta informatie despre job – Cei mai multi dintre candidati nu vor decide singuri. Ofera informatia necesara candidatului pentru a-si convinge familia si apropiatii.
  • Fii flexibil – Cei mai buni candidati sunt motivati indeosebi de provocarile profesionale. Daca postul tau nu difera de ceea ce ofera competitia, singurul atu ramas sunt banii pe care ii oferi. Iar daca te hotarasti sa oferi mai mult, atunci poti creste si responsabilitatile postului, pentru a-l face mai atractiv pentru performeri.

Factorii critici in succesul recrutarii

Inchide Consultanta gratuita