FAQ – Candidati – Cum pregatesti Curriculum Vitae?

SINERTEQ-Candidati

Cum pregatesti Curriculum Vitae?

Nu solicitam un format anume, dar tine cont de faptul ca, Curriculum Vitae este un factor critic de evaluare atat in ochii nostri cat si ai angajatorilor. De aceea iti sugeram sa ai in vedere urmatoarele:

  • NU folosi exact acelasi Curriculum Vitae pentru orice – E imposibil sa fie perfect compatibil. Ajusteaza-l in functie de pozitia pe care o urmaresti.
  • Scoate in evidenta punctele tari si calitatile in domeniile pe care te simti stapan – Reliefeaza realizarile anterioare si competentele implicate in obtinerea rezultatelor asteptate. Afirmatiile tale trebuie sa atraga atentia si sa cuantifice rezultatele obtinute.
  • NU include opinii sau alte aspecte personale – ce nu au legatura cu profesia, sau cu obiectivele curente de cariera. Acesta este un document de marketing, asa ca limiteaza-te la fapte si aspecte strict profesionale.
  • Asigura-te ca este scurt si la obiect – Este un sumar, nu o autobiografie. Foloseste fraze concise, fara ambiguitati si evita „grafomania”. De obicei cititorul este ocupat si prea putin dispus sa-si iroseasca timpul.
  • NU face greseli de gramatica sau ortografie – Suna banal, dar de prea multe ori asemenea erori isi gasesc calea in documente. Un simplu spell checker nu este suficient. Cere o a doua parere pentru a te asigura cu nu ai comis erori grosolane.

Intalnirea cu angajatorul

Inchide Consultanta gratuita