FAQ – Candidati – Intalnirea cu angajatorul

SINERTEQ-Candidati

Intalnirea cu angajatorul

  • Fii flexibil – inainte de toate. Simplist vorbind, esti la un nou inceput in cariera, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii dispus la concesii asupra titlului, salariului sau relocarii, avand in vedere viitoarele beneficii.
  • Informeaza-te – Daca participi la un interviu fara un minim de informatii despre angajator, poti fi pus intr-o postura stanjenitoare. Acorda un timp cercetarii profilului companiei si daca e posibil, asupra departamentului. Asa vei demonstra interes, pregatire si discernamant.
  • Pregateste-te – Desi pare evident, este foarte important sa-ti revizuiesti toate competentele listate in Curriculum Vitae. Daca sustii ca esti stapan pe ceva, asigura-te ca asa stau lucrurile.
  • Pune intrebari – Astfel vei demonstra entuziasm, pregatire si concentrare. De asemenea, vei putea clarifica anumite aspecte de care nu esti sigur in raport cu angajatorul. Interviul este o sansa pentru ambele parti de a afla mai multe una despre cealalta. Pastreaza cel putin o intrebare pentru sfarsitul interviului.
  • NU barfi fostii sau actualii angajatori – Este recomandat sa mentii o atmosfera pozitiva pe toata durata interviului. Evita ca angajatorul sa gandeasca ca ai putea vorbi in aceeasi maniera despre el sau compania sa.

Factorii critici pentru o schimbare in cariera cu succes

Inchide Consultanta gratuita